Условия за доставка

 

НАЧИНИ НА ПОКУПКА 

Поръчките от онлайн магазин Родно и вкусно могат да се направят онлайн на https://rodnoivkusno.com/, по телефон или на лично съобщение във Фейсбук страницата ни.

ПОТВЪРЖДАВАНЕ НА ПОРЪЧКАТА

След като сте направили поръчка, ще получите е-mail за потвърждение на поръчката. При проблем с Вашите координати или наличността на някой от поръчаните продукти можете да очаквате обаждане от наш сътрудник. След като наш служител се свърже с Вас винаги можете да добавите продукти или да замените някои от тях.

За поръчки, направени до 14:00 часа през работен ден (от понеделник до петък), ще получите потвърждение и очакван срок за доставка в рамките на от 1 до 3 работни дни.

Поръчки направени след 14:00 часа или в почивен ден се обработват и потвърждават на следващия работен ден, като важат същите срокове за доставка – от 1 до 3 работни дни след потвърждение на поръчка от екипа на Родно и вкусно.

Поръчаните продукти ще бъдат доставени на попълнения от клиента във формата за поръчка адрес. Клиентите ще бъдат допълнително уведомени за наличността от служител на https://rodnoivkusno.com/, с когото могат да уговорят подходящо време за доставка от наш служител.

Доставките се извършват от служители на https://rodnoivkusno.com/ в рамките на град София. За околните местности около столицата, доставката се извършва след допълнителна договореност за ден и час между клиента и наш сътрудник (възможно е да се осъществи на по-следващ ден след излъчената поръчка). Доставките се извършват с хладилни автомобили, в случай че поръчаната стока изисква специален температурен режим на съхранение.

Поръчки извън град София и околните местности се извършват посредством куриерска фирма.

ПОРЪЧКИ НА СТОКИ, ИЗИСКВАЩИ СПЕЦИАЛЕН ТЕМПЕРАТУРЕН РЕЖИМ НА СЪХРАНЕНИЕ ИЛИ БЪРЗО РАЗВАЛЯЕМИ СТОКИ, НЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ИЗВЪН ПРЕДЕЛИТЕ НА  ГРАД СОФИЯ И ОКОЛНИТЕ МЕСТНОСТИ.

ЦЕНА ЗА ДОСТАВКА

Доставка в рамките на град София при покупки под 70 лв – минимум 5.00 лв.
Доставка в рамките на град София при покупки над 70 лв – безплатна – 0.00 лв.
Доставка за околни местности на град София покупки под 100 лв – минимум 10.00 лв
Доставка за околни местности на град София при покупка над 100 лв – безплатна – 0.00 лв.

Цените за доставки чрез куриерска фирма, посочени по-долу, са ориентировъчни и зависят от количеството, теглото на поръчани продукти, както и от политиката на ценообразуване на куриерска фирма Спиди.

Доставка до автоматична станция на Спиди – 4 лв.
Доставка до офис Спиди – 6.00 лв.
Доставка до личен адрес със Спиди – 10.00 лв.

По-точна сума за доставка ще се конфигурира при попълване на конкретни артикули и количества от Ваша страна във формата за заявка, начин на плащане и при избор на вида доставка – до автомат, до офис или до адрес.

СРОК НА ДОСТАВКА

Стандартна доставка от 1 до 3 работни дни за София и околните местности около столицата.

Доставки на стоки без специален режим на хладилно съхранение, извършвани от куриерска фирма до Вашето населено място в рамките на страната, се осъществяват според графика и сроковете за доставка на куриерската фирма – до 72 часа

Срокът е посочен единствено с цел информация и ако не бъде спазен, това не представлява основание за предявяване на претенции за обезщетение, намаление на цената или анулиране на поръчката.

УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

Доставката включва поръчаната стока, фактура за юридическите лица, касова бележка при плащане в брой/наложен платеж и опаковка на продуктите.

В случай на липса на получател на посочения адрес в град София и околните местности, след предварително договорен ден за доставка, стоката се връща обратно към склада до повторно поискване на доставка от клиента. При повторна договорка за доставка поради липса на получател на адрес, клиентът заплаща таксата за доставка в двоен размер. В случай, че доставката е трябвало да бъде безплатна, клиентът заплаща според описаните цени в т. ЦЕНИ ЗА ДОСТАВКА за съответния район за покупки съответно под 70 лв. и под 100 лв.

В случай на липса на получател на посочения адрес при доставка от куриер, куриерът ще се свърже с вас по телефона, за да уговори второ посещение на същия адрес. В този случай не се допуска смяна на адреса за доставка.

При невзета поръчка от офис на куриерската фирма или личен адрес, клиентът трябва да заплати разноските по връщането на поръчката. 

Уточнения:

При желание от Ваша страна имате възможност да изберете определен ден и/или час за доставката. В този случай обаче доставката ще бъде за Ваша сметка по определените от по-горе тарифи.

Ако имате въпроси или коментари относно доставката, не се колебайте да се свържете с нас на телефони 0883580499; 0883580098 или на имейл: rodnoivkusno@gmail.com

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Всички цени в магазина са в български лева и имат начислен данък добавена стойност!

*В сайта има артикули, които не са на точен грамаж и подадените цени в сайта са ориентировъчни при средно претеглено тегло на продукта. Точният грамаж на тегловия продукт и съответно точната му стойност се определят в деня на доставка и ще бъдат изписани на фактурата. При тези обстоятелства, молим да се има предвид, че е възможно да има отклонение от сумата, която се генерира в кошницата. За всички останали продукти, които се предлаган на бройка /с точен грамаж/, посочените цени в сайта са за брой закупени продукти, а не за грамаж.

Плащането се извършва чрез един от следните начини:

Плащане в брой при получаване на поръчката
Плащане чрез наложен платеж

Плащане чрез банков превод

При избор на плащане по банков път, поръчката започва да се обработва след като плащането бъде получено от https://rodnoivkusno.com/. От датата на получаване започват да текат и сроковете за изпълнение и доставка.

ОТКАЗ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ПОРЪЧАНА И ДОСТАВЕНА СТОКА

  1. Клиент, поръчал стока през електронния магазин и получил същата по пощата, с куриер, или друг вид транспорт, има право да откаже получаването на поръчката, или част от нея след като вече тя му е доставена, само в един от следните случаи:

– при транспортирането стоката или нейната опаковка са повредени;
– доставената стока явно не съответства на поръчаната от клиента;
– при доставката се установи, че продуктът е с изтекъл срок на годност;
– при условията на чл.69, ал.3 от ЗЗППТ;
– рекламации по гореизброените пунктове се извършват само в момента на доставката.

  1. Извън изброените случаи, клиентът няма право да откаже получаването и заплащането на поръчаната от него стока. В противен случай той дължи заплащане на извършените разходи за доставка до него и връщане на стоката обратно на доставчика.

РЕКЛАМАЦИИ СЕ ПРИЕМАТ, КАКТО СЛЕДВА:

В 14-дневен срок от получаването на стоката при условие, че бъдат посочени писмено основателни причини за това и се подпише декларация, удостоверяваща, че стоката се намира във вида, в който е получена, без да е била ползвана и е с ненарушена оригинална опаковка.

ОТКАЗВАНЕ ИЛИ ПРОМЯНА НА ПОРЪЧКА

Ако искате да откажете направена вече поръчка, някой от продуктите в нея, или да замените даден продукт, обадете се по телефона възможно най-бързо, за да ни уведомите. Необходимо е да ни кажете номера на вашата поръчка, за която искате корекция.

  1. Всички стоки предлагани от „https://rodnoivkusno.com/“ са нови. Всеки продукт е с изрично указан гаранционен срок.
  2. “https://rodnoivkusno.com/“ гарантира, че към момента на изпращане продуктът няма недостатъци, които да намалят стойността му или годността му за обичайна употреба (доставените продукти могат да бъдат с ⅔ срок на годност от пълния срок на годност на съответния артикул).
  3. Веднага след пристигането на доставката, но не по-късно от 3 (три) дни, клиентът следва да провери дали тя е пълна и дали доставените артикули имат някакви недостатъци.
  4. В случай на отчетени недостатъци при получаване на стоката, клиентът следва да уведоми незабавно за вида и количеството им.